Wat is jouw huis waard?

Wie op onze site kijkt, krijgt een schermpje te zien met de vraag: ‘Wat is mijn huis waard’?  Een vraag die bij veel mensen leeft, zeker in een tijd waarin huizenprijzen de hoogte inschieten. Ook benieuwd? Doe de invuloefening en kom er achter.

Binnenharken

Om die eerste indicatie over je woningwaarde binnen te harken, hoef je niet zo heel veel te doen: vul postcode, huisnummer en woningoppervlakte in en beoordeel de huizen die wij je vervolgens voorschotelen op vergelijkbaarheid. Voer daarna e-mailadres en telefoonnummer in en ontvang onze rapportage.

Globale indruk

Deze rapportage geeft een globale indruk over de prijs. Maar het kan net genoeg zijn om te besluiten om dieper in de prijsmaterie te duiken. Misschien is het naar aanleiding van het rapport aantrekkelijk om verkoop te overwegen of om een taxatie uit te laten voeren voor een korting op de hypotheekrente. Veel geldverstrekkers bieden dit laatste namelijk aan wanneer de prijs van een woning stijgt. Vraag bij je financieel adviseur of dit in jouw situatie mogelijk is en wat dit dan oplevert. Soms is een WOZ-beschikking al voldoende, maar dit is weer afhankelijk van de aanbieder.

Dieper: taxatie

De rapportage die je krijgt na het invullen van de vragen op onze site geeft zoals gezegd een hele globale indruk. Een taxatie is veel diepgaander en moet uitgevoerd worden door een beëdigd taxateur. Vandaar dat er een prijskaartje aan hangt. De rapportage hiervan kun je bovendien gebruiken bij de aanvraag van een hypotheek en andere officiële zaken.

Waardebepaling

Tussen de online rapportage en de taxatie zit overigens nog een mogelijkheid: de waardebepaling. Deze is net iets secuurder dan de online rapportage omdat we voor een waardebepaling een bezoekje brengen aan je woning. Zaken zoals de staat van het huis, de exacte ligging en de directe omgeving worden dan beter ingeschaald en hebben hun invloed op de prijs. Wat het ook gaat worden: wil je meer weten over de actuele prijs van uw woning, neem dan gerust contact met ons op.